Over plateauKUNST

de jaarlijkse kunstroute op het plateau van Margraten

De zeer succesvolle kunstdagen op het Plateau van Margraten worden bezocht door een gestaag groeiend aantal mensen. De kunstroute is een initiatief van  voormalige galerie Wanda Reiff. De dagen kenmerken zich door het informele karakter, waarbij bezoekers kunnen genieten van kunst in een unieke omgeving zoals in boerderijen, schuren , zolders, ateliers, de molen en weilanden gelegen in een prachtig landschap.

2018: zaterdag 25 en zondag 26 augustus vindt de 13e editie plaats.

plateauKUNST 2018

za 25 & zo 26 augustus
van 11 tot 17 uur

Zoals altijd blijft plateauKUNST verrassen en dat zal ook dit jaar het geval zijn. Sinds oktober wordt door Wanda Reiff overlegd met kandidaat-kunstenaars die te zien zijn in Wolfshuis/Gasthuis, Terblijt, op ’t Rooth en in het Sibberhuuske . Er is een aantal kunstenaars – bekend en minder bekend – gestrikt wiens werk zal verleiden, verbazen of zelfs irriteren. Hoe dan ook: het zijn uitsluitend professionele kunstenaars, met werk dat ertoe doet.
Deelnemende kunstenaars die op het plateau wonen en werken (Sibbe, Klein Welsden, Groot Welsden), tonen eigen werk en hebben elk gasten uitgenodigd om in hun atelier mee te exposeren.
Het wordt weer de moeite waard!

Zoals gebruikelijk is er gezorgd voor een goede centrale parkeergelegenheid naast Gasthuis 20, (de boerderij van Wanda Reiff) en rijdt er een pendelbus. Voor de fervente wandelaar is de route in een halve dag prima af te leggen. Gaston Ubachs en Chantal Gekiere verzorgen weer de nodige culinaire verrassingen:  Gasthuis 75 (tegenover Wanda Reiff) .

De toegang op alle locaties is vrij.

plateauKUNST is mogelijk gemaakt door de inzet van de kunstenaars, de vele vrijwilligers en door:

  • de gemeente Eijsden-Margraten
  • de provincie Limburg
  • Elisabeth Strouven stichting
  • stichting Het Limburgs Landschap

de website is gesponsord door BICmultimedia.nl

deelnemende kunstenaars 2018

Op deze plek binnenkort meer informatie over de deelnemende kunstenaars.

Wilt u op de hoogte blijven: volg ons op facebook