plateauKUNST 2019

de jaarlijkse kunstroute op het plateau van Margraten

za 24 & zo 25 augustus van 11 tot 17 uur

De zeer succesvolle kunstdagen op het Plateau van Margraten worden bezocht door een gestaag groeiend aantal mensen. De kunstroute is een initiatief van  voormalige galerie Wanda Reiff. De dagen kenmerken zich door het informele karakter, waarbij bezoekers kunnen genieten van kunst in een unieke omgeving zoals in boerderijen, schuren , zolders, ateliers, de molen en weilanden gelegen in een prachtig landschap.

zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019 vindt de 13e editie plaats.

Zoals altijd blijft plateauKUNST verrassen en dat zal ook dit jaar het geval zijn. Sinds oktober wordt door Wanda Reiff overlegd met kandidaat-kunstenaars die te zien zijn in Wolfshuis/Gasthuis, Terblijt, op ‘t Rooth en in het Sibberhuuske . Er is een aantal kunstenaars – bekend en minder bekend – gestrikt wiens werk zal verleiden, verbazen of zelfs irriteren. Hoe dan ook: het zijn uitsluitend professionele kunstenaars, met werk dat ertoe doet.
Ook kunstenaars die op het plateau wonen en werken (Sibbe, Klein Welsden, Groot Welsden), nemen deel en tonen eigen werk. Ze hebben elk gasten uitgenodigd om in hun atelier mee te exposeren.
Het wordt weer de moeite waard!

Zoals gebruikelijk is er gezorgd voor een goede centrale parkeergelegenheid naast Gasthuis 20, (de boerderij van Wanda Reiff) en rijdt er een pendelbus. Voor de fervente wandelaar is de route in een halve dag prima af te leggen. Gaston Ubachs en Chantal Gekiere verzorgen weer de nodige culinaire verrassingen:  Gasthuis 75 (tegenover Wanda Reiff) .

De toegang op alle locaties is vrij.

plateauKUNST is mogelijk gemaakt door de inzet van de kunstenaars, de vele vrijwilligers en door:

  • de gemeente Eijsden-Margraten
  • de provincie Limburg
  • Elisabeth Strouven stichting
  • stichting Het Limburgs Landschap

de website is gesponsord door BICmultimedia.nl

Grote belangstelling voor het werk van Perry Schrijvers tijdens plateauKUNST 2018

deelnemende kunstenaars 2018

Gasthuis 20  (Wanda Reiff)
Joop Vugs
Jan C.M Peeters
Perry Schrijvers
Linda Verkaaik

Gasthuis 75
Michael van den Besselaar
Romy Finke
P.A.M. Crombach

’t Rooth 6
Angeles Nieto
Peter van Mier

Sibberhuuske
Marta Volkova / Slava Shevelenko
Arno Kramer
Hans Kuijs
Mireille Brouwer
Ton Slits
Niek Hendrix
Pepijn Lambermont
Myriam Custers
Birgitta van Drie

Zondag 15 uur: OTOMAX (Audioperformance door Paul Devens met Lars Den Hertog en Nika Schmitt).  “Misschien mixed Otomax meerdere multimedia machines maar maakt minimale malversaties muzikaal. Otomax ook onder oorstrelende oscillaties onderbrengen, ondanks oorlog of onweer. Otomax. The curious collective. Casio keys can’t cover up unconscious compositions causing cursing concussions.

Doorloped: Presenatie “Follies”. Eerstejaars studenten van de opleiding Vormgeving van de Maastricht Academy of Architecture hebben voor bijzondere plekken rond de groeve ’t Rooth bijzondere follies ontworpen. Eerst hebben ze het gebied bestudeerd. Daarna een plek gekozen en het verwerkt in een ontwerp van hun folly en de daarbij behorende betekenis. De resultaten van hun onderzoek en de ontwerpen van de follies presenteren zij het hele weekend in het Sibberhuuske.

Van Tienhovenmolen (wolfshuis)
Kinderkunstspeurtocht  gemaakt door en onder leiding van Milous Heunks en Juan Heurter.

Lindenstraat 21 Terblijt
Siiri Spronken
Thomas Junghans

Klein Welsden 23
Michaela Drescher
Henk Speth
Jos Berkers

Groot Welsden 48
Natascha Rieter

Sibberkerkstraat 58
Hans Bekkers
Loe In de Braekt
Ger Pirson
Elly Pingen

Wilt u op de hoogte blijven: volg ons op facebook