persberichten

In de Limburger verschenen een paar heel mooie artikelen

Op vrijdag 3 september (digitaal) en zaterdag 4 september (gedrukt) werd er een foto gemaakt op het Sibberhuuske van Wanda Reiff tijdens het installeren van de kunstwerken en werd plateauKUNST al mooi onder de aandacht gebracht in het regionieuws. Het heeft vast en zeker bijgedragen om veel publiek op de been te brengen.

Op zondag 5 september (digitaal) en op maandag 6 september (gedrukt) werd er een mooie plaat geschoten van Claudia Volders en het publiek op de zolder van ’t Rooth 6, locatie 6 een verslag gepubliceerd in alle edities van De Limburger over deze drukbezochte jubileumeditie van plateauKUNST.

Op dinsdag 7 september (digitaal) en op woensdag 8 september (gedrukt) lazen we ook nog deze amusante column in de Limburgse krant.

Jubileum editie van PlateauKUNST

Op 4 en 5 september 2021 van 11u00-17u00 vindt de 15e editie plaats van PlateauKUNST, waarbij 51 kunstenaars hun werk presenteren op bijzondere locaties op het Plateau van Margraten.

Tijdens PlateauKUNST kunnen bezoekers genieten van hedendaagse kunst in een unieke omgeving: in boerderijen, schuren, een molen, op zolder, een atelier, een kantoor en in weilanden. Het landschap van het plateau wordt nadrukkelijk betrokken bij de opzet van PlateauKUNST. De kunstwerken zijn speciaal voor de locatie gecreëerd of samengesteld. De werken worden gepresenteerd op diverse locaties in Gasthuis, Wolfshuis, ’t Rooth, Klein Welsden, Sibbe, en Terblijt.

Een bijzonder project dat te zien is tijdens de editie van 2021 is van fotograaf Bram Tackenberg (*1974 Heerlen). Hij is al zeven jaar bezig aan zijn fotoproject Woonkamers, dat inmiddels (deels) was te zien in o.m. het Bonnefantenmuseum Maastricht, Centraal Museum Utrecht en de Stadsgalerij Heerlen. Hij is al in zo’n 230 woningen geweest waar hij families portretteert in hun woonkamer.

Nu heeft hij ook de bewoners geportretteerd van 22 woningen op het Gasthuis en Wolfshuis, de kern van PlateauKUNST. Bram laat die foto’s zien op 4 en 5 september in het kantoorgebouw aan de binnenplaats van Gasthuis 20.

 

Gewone mensen bijzonder in beeld

Gewone mensen zijn het, in hun eigen gewone woning. Fotograaf Bram Tackenberg brengt ze op een vorstelijke manier in beeld. Maar ze kijken toch ook een beetje ongemakkelijk, want er staat tegenover hen een echte fotograaf met een serieuze camera, die een staatsieprotret van hen gaat maken.

Bram Tackenberg (*1974 Heerlen) is al zeven jaar bezig aan zijn fotoproject Woonkamers.

Al vaker heeft Bram Tackenberg bewoners van stads- of dorpswijken op die manier geportretteerd. Wanneer hij een hele buurtschap in beeld brengt, leidt dat soms tot een hechter wij-gevoel tussen de buurtbewoners.

In zijn foto’s laat Bram, zonder oordeel, ieder in zijn waarde: your home is your castle. De mensen worden op een respectvolle, waardige wijze in beeld gebracht. Ieder mens is even gewoon als bijzonder. De overeenkomsten en verschillen openbaren zich vanzelf.

Meer informatie: www.bramtackenberg.nl.

Beeldmateriaal is eigendom van Bram Tackenberg, en mag door of tbv PlateauKUNST 2021 vrij van rechten worden gebruikt.