Over Wanda Reiff

kunst als levenswerk

Wanda Reiff heeft meer dan 40 jaar ervaring in kunstadvies en bemiddeling. Haar expertise is gestoeld op haar verleden met galeries voor actuele kunst in Maastricht en Amsterdam. Haar streven was er altijd op gericht om het werk van lokale (Limburgse) kunstenaars te koppelen aan dat van kunstenaars van nationale en internationale naam. Zo bracht ze menig kunstenaar onder de aandacht in Maastricht, in de Randstad en op internationale kunstbeurzen (o.a. Basel).

Sinds zij zich in 2006 in Wolfshuis (Gasthuis 20, Bemelen) bij Maastricht vestigde heeft ze zich gericht op incidentele kortlopende presentaties van ‘kunst die ertoe doet’ in de stal van haar boerderij en sinds 2014 ook in de aangrenzende kantoorruimte van haar buren (bicmultimedia.nl).

Daarnaast houdt zij lezingen, begeleidt kunstenaars en kunstkopers, brengt mensen met elkaar in contact en creëert omstandigheden waarin anderen optimaal tot hun recht komen.

De weekendpresentaties vinden op incidentele basis plaats – in ieder geval op momenten als Pasen, Pinksteren – maar ook gedurende de rest van het jaar. Vaak gaan de exposities gepaard met een lezing door de kunstenaar, een schrijver, een deskundige of is er een randprogramma met muziek.

Belangrijk moment in het jaar is de jaarlijkse manifestatie plateauKUNST, waarbij verrassende combinaties tussen kunst en omgeving en tussen kunstenaars onderling plaats kunnen  vinden in een prachtige setting van het zachtglooiende plateaulandschap. plateauKUNST vindt jaarlijks plaats rond het laatste weekend van augustus en trekt elk jaar weer meer bezoekers. De presentatie onderscheidt zich doordat er uitsluitend werk te zien is van professionele kunstenaars, bekend en onbekend. Onder plateauKUNST kunt u zien welke kunstenaars dat de afgelopen jaren zoal waren.